Wellness pihenés Sárváron – Sokkal többel várunk, mint egy szimpla fürdőzé

Ha azt mondjuk, wellness, a legtöbbeknek a vizes élmények jutnak az eszükbe. Ami jól is van így, hiszen a wellness kikapcsolódás meghatározó része a fürdőzés, a termálvizes lazítás. Azonban a wellness nem csak a vízben való elmerülésről szól. Sokkal több annál. Sárváron legalábbis többre számíthat az, aki wellness pihenésre érkezik. Mire gondolunk?

Kezdjük a fürdőzéssel!

Aki Sárváron jár, nagy valószínűséggel a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe is ellátogat. Legyen szó télről vagy nyárról, a gyógyfürdős lazítás fix program. Itt összesen 23 medence és csúszda várja a vendégeket. Külön egységben lazíthatnak a gyerekekkel érkezők és külön részlegben vannak a gyógyvizes medencék. De ott a csúszdaparkkal és élménymedencékkel rendelkező strand, valamint a gyógyfürdő kültéri egysége is. Ez utóbbi egyébként egész évben üzemel. Szóval a sárvári fürdőben igazán hangulatos téli kültéri gyógyfürdőzésre is adott a lehetőség. Meg szaunázásra, gőzfürdőzésre, spa kezelésekre és még sokminden másra, amit érdemes kipróbálni, ha a teljes kikapcsolódás a cél.

De természetesen spa élmények nem csak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben várnak. Saját fürdő egységgel és komplett wellness részleggel Sárvár ötcsillagos luxusszállodája, a Spirit Hotel is rendelkezik. Illetve az arborétum közvetlen szomszédságában lévő Ensana Thermal is ide sorolható. És egyébként mindkét szálloda saját gyógyvizes kútból nyeri a vizet. Vagyis a vendégek számára a gyógyfürdős regenerálódás lehetősége is helyben adott.

Persze a korlátlan fürdőzés nem csak ebben a két szállodában foglalóknak jár. Az egész napos wellness a sárvári gyógyfürdővel közvetlenül átjárható hotelekben is a csomag része. Ilyen szálloda a gyerekbarát sárvári Park Inn szálloda és a fürdő saját wellness hotele, a VitalMed.

És, hogy még milyen szolgáltatások kapcsolódnak Sárváron a wellnesshez?

Ha nem csak fürdőznél, hanem aktív programokon is részt vennél, ajánljuk a figyelmedbe a Tourinform Irodában bérelhető elektromos kerékpárokat. A wellness alatt érdemes biciklivel (is) körbejárni a várost. Aztán ott az arborétum, ahol akár nordic walking túrát is tehetsz, de egy reggeli kocogásra is kiváló helyszín. Ahogy a lelki feltöltődésre is. Az arborétumban rendszeresek az erdőfürdő programok, és jógázni, meditálni is egyre többen szoktak itt. Illetve fát ölelni. Sárváron ugyanis valamiért a növények sokkal intenzívebben közvetítik a Föld jótékony energiáit.

Ugyanakkor a wellness részekén javasoljuk a csónakázó tavak felfedezését – akár egy evezős kikapcsolódással. Illetve érdemes egy kis bátorságpróbára is benevezni. A Sárvári Kalandparkban sok-sok extra élményt gyűjthetsz.

Végül ne feledjük a Nádasdy-vár felfedezését se. A léleknek talán jót tesz egy kis történelmi időutazás is. Szerintünk a múzeumi tárlatok megtekintése is segíti a kikapcsolódást, a wellness feltöltődést.

Ahogy a finom ételek elfogyasztása is. Ha kóstolnál valami helyit, a Posta téren lévő éttermek kínálatát például érdemes felfedezni. 

Szóval a sárvári wellness sokkal több, mint egy klasszikus wellness pihenés. Nálunk nem csak a fürdőzés jelenti az élményt. A spa kikapcsolódásnál sokkal többet kínálunk. Méghozzá 5 csillagos minőségben. 

Eljössz?

Várunk Sárváron.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!