Zöld élmények, amikkel még pihentetőbb lesz a sárvári nyaralás

Korábban írtuk a blogunkban, hogy azok, akik a nyaralás alatt természetközeli programokon is részt vesznek, rendszerint jobban kipihenik magukat. Mindezt persze nem mi, hanem a téma szakértői mondják. Többek között Richard Ryan, a Rochester egyetem pszichológia professzora, akinek az állítása szerint már másfél órás természetjárás képes elűzni a legsötétebb gondolatainkat is. Szóval ha hiszünk neki, illetve a többi szakértőnek – és miért ne hinnénk? -, talán érdemes a sárvári nyaralás idejére is zöld programokat beiktatni. 

Mondjuk vezetett erdőfürdőzést… 

Bizony, merthogy Sárváron erre is van lehetőség. Ha szeretnéd minden érzékszerveddel megtapasztalni azt, hogy milyen megnyugtató és egyben energetizáló erő rejlik a természetben, az erdőfürdőzést feltétlenül próbáld ki. A programra jelentkezni a Tourinform Irodában tudsz.

De természetesen önállóan is indulhatsz természetjárásra. És ehhez nem is kell feltétlenül eltávolodni a belvárostól. A sárvári arborétum ugyanis a központtól csak pár lépésre található. A parkban adott a lehetőség óriási sétákat tenni, tóparton relaxálni vagy éppen egyet kocogni, nordic walkingozni. De ugyanezt megteheted a város zöld övezetében lévő csónakázó tavak mentén is. Ahova egyébként kerékpárral is elkirándulhatsz. Akár elektromos bringával, amit a Tourinform Irodában bérelsz.

Zöld élményeket ugyanakkor a Sárvári Kalandparkban is gyűjthetünk (áprilistól novemberig). Itt az erdei kötélpályás bátorságpróbákon kívül számos más természetközeli program is vár. Akár még tanösvényeket is bejárhatsz. Ne feledjük továbbá a Rába folyót se. Ha igazán vadregényes környezetben túráznál, erre feltétlenül érdemes elkirándulni. Mondjuk a Sárvári Kirándulóerdőn keresztül.

Hogy döntöttél? A fürdőzés mellé te is beiktatsz természetközeli programokat? Tegyél így!

Várunk Sárváron! 

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!