Zöld élmények Sárváron – egész évben

Ha azt mondjuk wellness, a legtöbbeknek a vízi élmények jutnak az eszükbe. Pedig a wellness valójában sokkal több a fürdőzős programoknál. Sok más időtöltés mellett egy kis természetközeli aktivitás is sokat tehet a jóllét érdekében.

Sárvár vonatkozásában például ott az arborétum, mint kiváló wellness helyszín.

Azok, akik szeretnének kicsit csendben lenni, érezni a természet energiáját, a növények erejével töltődnének, látogassanak el ide. A város közepén található park alkalmas arra, hogy jógázzunk, erdőfürdős programon vegyünk részt, romantikus sétát tegyünk vagy csak szimplán leöljünk egy padra és relaxáljunk egy kicsit. Vagy épp megöleljünk néhány fát. Ugyanakkor remek helyszín az aktívabb programokhoz is. Az arborétum népszerű sárvári nordic walking és kocogós terep.  

Jóga a sárvári arborétumban

Ugyanakkor nem csak ez az egyetlen, zöld élményeket ígérő terület Sárváron. Természetközeli kikapcsolódásra ugyancsak alkalmas a városi csónakázó tavak környéke. Itt szintén lehet sportolni, illetve remek terep a passzívabb feltöltődést keresőnek is. És természetesen azoknak, aki vízi élményekkel is gazdagodnának. A sárvári csónakázó tavakon adott a lehetőség a csónakázásra. Sőt, még vízi dodzsem is bérelhető. És ne feledjük továbbá, hogy több városi kerékpárút is átvezet a tavak között.

Nem csak a növények, hanem az állatok is közel állnak hozzád?

A fürdőváros egyik szálláshelyén, a Vadkert Majorban egy állatsimogató is várja a látogatókat. Ami természetesen minden, Sárvárra érkező számára nyitva áll. Ugyanitt egyébként lovagolni is lehet. De indulhatunk innen egy Rába partján vezető túrára is. 

Ha oda vagy a vadregényesebb helyszínekért, ez az útvonal tetszeni fog. 

Állatsimogató Sárváron

Természetesen a zöld élményeket kínáló sárvári helyszínek között a fürdőváros kalandparkját is meg kell említeni. Itt rengeteg “zöld” élmény várja a látogatókat. Többféle kötélpálya, mászófal, famászás, íjászat… Bőven van miből választani. És nem csak a nagyobb gyerekeknek. A kicsik és természetesen a felnőttek számára is adott a természetközeli élmény gyűjtésének a lehetősége.

Kötélpályák a sárvári kalandparkban

Végül ne feledjük a Nádasdy-vár körüli parkot. Ha Sárváron jársz, nagy valószínűséggel a várhoz is ellátogatsz. És ha már itt vagy, miért ne tennél egy nagy sétát az itt lévő parkban is? Szerintünk tetszeni fog. Mondjuk egy nyári estén, fagyival a kézben. Vagy csak úgy, a tavaszi napfényben, a várban lévő múzeum meglátogatása után. 

Park a Nádasdy-vár mellett

A wellness tehát nem csak fürdőzés. Sárvár esetében semmi esetre se. Úgyhogy ha igazán tartalmas kikapcsolódást szeretnél, a sárvári utazásod tervezésekor a zöld programokkal is számolj. Akár a pároddal érkezel, akár gyerekekkel, találsz ideális természetközeli programot.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!