A kisvárosi hangulat élménye – Fedezd fel a sárvári Kossuth tér környéki látnivalókat!

A sárvári wellness élmény nem lehet teljes, ha a kikapcsolódásod ideje alatt kihagyod a belvárosi látnivalókat. A fürdőzős program és a természetközeli aktivitások mellett a kisvárosi hangulat megtapasztalására is érdemes időt áldozni.

Egészen pontosan: fedezd fel a város fő terét!

A Kossuth tér egy kis mediterrán hangulatú tér. Szökőkúttal, fagyizóval és a városháza épületével. Illetve található itt egy háborús emlékmű, valamint a Szent László-templom is megközelíthető a térről.

Szökőkút a városháza előtt.

Egyébként a Kossuth tértől szinte minden belváros közeli sárvári látnivaló egy karnyújtásnyira van. Köztük Sárvár ikonikus látnivalója, a Nádasdy vár, illetve a várban üzemelő Nádasdy Ferenc Múzeum.

A fő tértől ugyancsak néhány lépés Sárvár másik kedvelt tere, a Posta tér. Ahol számos vendéglátóhely található. Nyárestéken itt – a kisvárosi nyugalomhoz képest – egészen megélénkül a forgalom. A teraszok tele, a téren párok, családosok… Plusz számos sárvári program is zajlik itt. Nyáron többféle fesztivál helyszíne a Posta tér.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak este érdemes erre felé venni az irányt. A környék nappal is legalább annyira hangulatos. Fagyival a kézben, sétálgatva, egy padon ülve, és élvezni a nyugalmat… A nap bármely szakában kellemes élmény az itt eltöltött idő. Mellesleg a Posta téren fényjáték is kiegészíti a szökőkutak nyújtotta vizuális élményt. A Kossuth téren pedig naponta többször harangjáték is hallható.

Szóval ha a sárvári látnivalók és élmények után kutatsz, a felsoroltakkal is számolj. Ahogy a zöld programokkal is. Hozd ki a maximumot a sárvári wellness programból, a fürdőzés mellett áldozz időt a múzeumi látnivalókra, a természetközeli aktivitásokra, és tapasztald meg a kisvárosi hangulatot is.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!