Szeptemberben nyaralni? – Sárvár ideális helyszín

Évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy a zsúfolt nyári időszak helyett inkább szeptemberben utaznak. De nem csak a tömeg elkerülése az egyetlen ok.

Szeptemberben általában sokkal kedvezőbbek az árak.

Mivel a többség a nyári hónapokban tölti a vakációját, a szállásadók a főszezon végével csökkentik az áraikat. Különösen a hétköznapokban. A kutatások azt mutatják, hogy egy-egy ügyes foglalással akár 30 százalékot is spórolhatunk

És ez még mindig nem az összes érv a szeptemberi utazás mellett.

Szeptemberi nyaralás Sárváron

Ahogy átalakulnak az időjárási viszonyok, a nyár is kitolódik. Azaz szeptember elején még kellemesen meleg az idő. Sőt, olykor még nyáriasabb is, mint főszezonban… De ha nincs is kánikula, aktív programokra mindenképpen kiváló.

Persze nem mindegy, hogy hova tervezünk utazást. A legideálisabb belföldi helyszínek a szeptemberi nyaralásra a termálfürdős települések. Ha fürdőzni is szeretnénk, célszerű olyan úticélt választani, ahol termálvízben tudunk pihengetni. Így kevésbé függ a fürdőzés élménye az időjárási viszonyoktól. 

Kiknek ajánlott szeptemberi nyaralást foglalni?

Jellemzően azok tudnak ilyenkor utazni, akik gyerekek nélkül vakációznának. Mivel szeptemberben elindul az iskola, a családi nyaralás aligha kivitelezhető. Szóval általában párok azok, akik szeptemberben nyaralnak, illetve a baráti társaságok.

Egyébként egyre terjedő trend, hogy a szülők ilyenkor a gyerekek nélkül pihennek pár napot. Ahogy egy korábbi bejegyzésünkben írtuk, kipihenik a nyár fáradalmait és szerveznek maguknak egy kis énidőt.

Szóval a szeptemberi nyaralás létező fogalom. Ha a körülmények lehetővé teszik, érdemes kalkulálni a lehetőséggel. Az idő ilyenkor még kellemes, nincs zsúfoltság és még az árak is kedvezőbbek.

Neked hogy tetszik a szeptemberi nyaralás ötlete? Ha szívesen kezdenéd az őszt egy kiadós wellness pihenéssel, íme néhány sárvári szálloda, ahol garantált a feltöltődés.

Klikk a linkre és térképezd fel az aktuális ajánlatokat.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!