TB által támogatott gyógyfürdőzés a nyaralás alatt

Ha összekötnéd a gyógyvizes regenerálódást és a wellness pihenést, érdemes lehet tájékozódni a TB által támogatott gyógykúrák kínálta lehetőségekről. És nem csak azért, mert így sokkal hatékonyabb lehet a gyógyfürdős program, hanem mert így jóval kedvezőbb árú lesz a wellness.

Azok, akik rendelkeznek magyarországi betegbiztosítással, jogosultak TB-támogatott fürdőgyógyászati szolgáltatások igénybevételére. Már amennyiben van olyan panaszuk, ami gyógyfürdőben kezelhető. Melyek ezek? Jellemzően mozgásszervi betegségek, gerincproblémák, idegrendszeri panaszok, amik hatékonyan kezelhetők a gyógyvízben. De egyes nőgyógyászati betegségek, bőrproblémák, anyagcserezavarok és még a túlzott stressz kezeléséhez is kérhetünk segítséget a gyógyfürdőkben. Akár támogatott formában.

Arról, hogy jogosultak vagyunk-e a támogatásra, szakorvos dönt. Ő állítja ki a beutalót, amivel aztán mehetünk a kiszemelt gyógyfürdőbe. Mondjuk a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe. De ha úgy kényelmesebb, akár a helyszínen is részt vehetünk szakrendelésen. Így a vizsgálat és a beutaló kiállítása is egy helyen történik.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő egyébként évente kétszeri, 15 alkalmas gyógyfürdős kúrát támogat. Szóval akár két kiadósabb program is tervezhető egyetlen esztendőben.

És, hogy milyen kezelések jöhetnek számításba?

A TB-támogatott fürdőgyógyászati ellátások az alábbiak:

  • gyógyvizes gyógymedence
  • gyógyvizes kádfürdő
  • iszappakolás
  • súlyfürdő
  • szénsavas fürdő
  • orvosi gyógymasszázs
  • víz alatti vízsugármasszázs
  • víz alatti csoportos gyógytorna
  • komplex fürdőgyógyászati ellátás

Ami pedig az anyagiakat illeti…

A TB-támogatás nem azt jelenti, hogy teljesen ingyenesek a fenti szolgáltatások. Csupán azt, hogy olcsóbbak a fürdőgyógyászati ellátások. Nekünk az önerőt kell fizetni.

Érdemes tudni, hogy így a gyógyfürdő belépő ára is jóval kedvezőbb lehet. Akár feleződhet is az összeg.

Szóval ha összekötnénk a gyógyászati célt és a vakációt, érdemes megfontolni a TB-támogatás igénybevételét. Egy kiadósabb kúra esetén jelentős összeg takarítható meg.

Amennyiben többet tudnál meg a lehetőségről, további részletek a NEAK oldalán. A sárvári tudnivalók pedig a sarvarfurdo.hu-n.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!