TB-támogatott kúrák Sárváron – Gyógyfürdőzés kedvezményes áron

Induljon az év egészségmegőrző gyógyfürdős kúrával! Támogasd a szervezeted optimális működését a társadalombiztosító által finanszírozott kezelésekkel. Legyen szó megelőzésről, meglévő ízületi panaszok gyógyításáról, a január, a február ideális időszak lehet a kúra megkezdésére.

Gyógyfürdőzés a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben

És nem csak azért, mert az év elején általában megfogadjuk magunknak, hogy az új évben egészségesebben élünk majd és jobban figyelünk a szervezetünk működésére. Érdemes ilyenkor az anyagi szempontokat is figyelembe venni.

Ha hosszabb kúrára mennénk, ilyenkor kedvezőbb szállásajánlatokat csíphetünk el. Az esztendő kezdete a szállodákban nem kifejezetten csúcsidőszak, ezért olcsóbbak lehetnek a szobaárak. Nem mellesleg ilyenkor kevesebb a vendég, így sokkal nyugalmasabb lehet gyógykúrán részt venni.

Amit jogosultság esetén természetesen a társadalombiztosító, azaz az OEP támogat. Egészen pontosan évente két alkalommal 15-15 kezelést. Ez azt jelenti, hogy nekünk csak minimális önrészt kell fizetni. A nagyobb hányadot a TB finanszírozza. 

Persze ez sem úgy működik, hogy csak gondolunk egyet és már regenerálódunk is a gyógyvízben. A kúrát szakorvosnak kell felírnia. Vagyis csak indokolt esetben lehet igénybe venni a támogatott gyógyfürdős kúrákat. Viszont nem feltétlenül kell komoly betegségekre gondolni. Ha például a sok ülőmunka miatt alakult ki az ízületi panasz, a hátfájdalom, ugyanúgy járhat a támogatott gyógyfürdős kezelés, mint elhúzódó problémáknál.

Egyébként orvosi vizsgálat és beutaló előzetesen és az adott fürdőgyógyászati helyszínek többségén is kérhető. Sárváron legalábbis a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő rendelésén is igényelhetünk vizsgálatot.

Gyógyfürdős terápia a Spirit Hotelben

Ugyanakkor gyógyászat nem csak a gyógyfürdőben működik Sárváron. Orvosok, terapeuták két nagyobb helyi szállodában is segítik a regenerálódást, a gyógyulást. A Spirit Hotel és az Ensana Thermal Sárvár is rendelkezik saját gyógyvízzel, így gyógyfürdős kúrán ezekben a szállodákban is részt vehetünk. 

Milyen kezelésekre jár a támogatás?

A sárvári fürdőben az érintettek olcsóbban válthatnak fürdőbelépőt – azaz kedvezőbben fürdőzhetnek gyógyvízben. Jár továbbá támogatás a gyógyvizes kádfürdőre, az iszappakolásra, a súlyfürdőre, a szénsavas kádfürdőre, az orvosi gyógymasszázsra, a víz alatti sugármasszázsra, a víz alatti csoportos gyógytornára és a komplex fürdőgyógyászati ellátásra is.

Hol szálljunk meg?

Amennyiben a gyógyfürdő kúrára a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben kerül sor, szállást a fürdő saját szállodájában, a VitalMed hotelben, vagy a fürdővel ugyancsak közvetlenül átjárható Park Inn hotelben is foglalhatsz. Ha pedig a Spirit Hotelben vagy az Ensana Thermal Sárvár szállodában kérsz kúrát, természetesen helyben tudsz szállást foglalni.

Ha a szállodák aktuális ajánlatait néznéd meg, klikkelj a kiemelt linkekre.

Itt pedig a sárvári fürdő gyógyfürdős szolgáltatásainak TB által támogatott kedvezményes árait tekintheted meg.

Egyéb kérés, kérdés esetén természetesen minket is elérsz. A Tourinform Irodánk elérhetősége itt.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!