Ha hosszú hétvégés kikapcsolódás, akkor Sárvár

A szállás.hu friss összesítése szerint a március 15-éhez kapcsolódó hosszú hétvégén is kiemelkedően sokan választják Sárvárt. Az előfoglalási adatok alapján a fürdőváros a hetedik a TOP 10-es listán.

Hosszú hétvége Sárváron

A szállásközvetítő oldal beszámolójából az is kiderül, hogy idén az utazók több mint fele két alkalommal is szervez több napos kikapcsolódást. Vagyis nagy valószínűséggel többeknek a nyaraláson kívül egy rövidebb tavaszi wellness pihenés is tervben van. Amire 2024-ben lesz is bőven alkalom. Ahogy arról már korábban is írtunk, március 15-éhez, húsvéthoz és pünkösdhöz kapcsolódóan is van lehetőség egy-egy pár napos hosszú hétvégés kikapcsolódást szervezni.

Erről részletek itt.

Egyébként az idézett kutatás eredményei szerint az utazást szervezők 48 százaléka kizárólag hazai desztinációban gondolkodik, 44 százalék pedig külföldre és belföldre is utazna. Kiderült továbbá az is, hogy a válaszadók negyede kimondottan hosszú hétvégéhez és/vagy iskolai szünethez igazítja a több napos kikapcsolódást.

Sárvár természetesen nem csak a szállás.hu összesítője alapján népszerű. Az igyutazunk.hu Valentin-naphoz kapcsolódó gyűjtése szerint is a TOP fürdővárosok egyike a vasi gyógyfürdős település.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) számai alapján közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai magazinja, hogy a romantikus páros wellnessre vágyók is szívesen wellness-szelnek Sárváron. Ráadásul nem csak a hazai közönség körében magas a népszerűség. A friss adatok szerint Sárvár a külföldiek szerint is kifejezetten kedvelt. Amit egy tavalyi összesítés is alátámaszt. Eszerint 2023-ban a Balaton után Bük-Sárvár térségében regisztrálták az egyik legtöbb külföldi vendégéjszakát. 

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!