Látnivalók Sárváron – Ezeket semmi esetre se hagyd ki!

Melyek azok a sárvári látnivalók, amiket semmi esetre se hagyjunk ki, ha a fürdővárosban járunk?

Valószínűleg senki számára sem kérdés, hogy az első helyen a Nádasdy-vár áll. Illetve a Nádasdy Ferenc Múzeum. Merthogy aki a várat megtekinti, többnyire a múzeumot se hagyja ki. Legyen szó egy rövidebb wellness pihenésről vagy egy hosszabb nyári vakációról, a vár általában fix program. Sőt van, hogy többször is ellátogatnak ide a vendégek. Ugyanis esti fényben egészen más arcát mutatja az épület.

A Nádasdy vár belülről. Látnivaló Sárváron.
Látnivalók Sárváron: Nádasdy Ferenc múzeum

Ugyanígy kihagyhatatlan program a Sárvári Arborétum meglátogatása is. Tavasszal, amikor éled a természet, szinte kötelező látnivalónak tekinthető. De a többség nyáron és ősszel se hagyja ki. Sokan indítják a napot itt egy kocogással, meditálással. Vagy tartanak itt délutáni pikniket… 

Persze Sárvár főtere is fix pontnak tekinthető a látnivalók listáján. Amiben nagy szerepe van annak is, hogy az itteni szökőkút hang- és fényjátékkal is szórakoztat. De önmagában a Kossuth tér hangulata is megér egy látogatást. Mondjuk egy fagyival a kézben lazítani itt remek program.

Fagyizás és pihenés sárváron a szökőkút mellett a városháza előtt.
Sárvári látnivalók: Kossuth tér

Ahogy a közeli Posta téren is. A belváros ezen részén is találhatók interaktív szökőkutak – a gyerekek nagy örömére. De nem csak a kicsik szeretnek itt. A felnőttek kifejezetten kedvelik az itteni kiülős helyeket. Egy egész napos fürdőzés után elfogyasztani itt valami finom vacsorát egy pohár bor társaságában… páratlan.

Látnivalók Sárváron – a kisvárosi hangulat, a fürdőváros életérzése garantáltan feltölt…

Persze sárvári látnivaló nem csak a belvárosban vár. Már amennyiben a természeti értékek látnivalónak tekinthetők… A sárvári csónakázó tavak például mindenképpen látogatásra érdemes helyszínnek tekinthetők. Az aktivitásra vágyóknak és a relaxálást tervezőknek is. 

A főszezonban csónakázni is lehet a tavon – párok körében ez nagy kedvenc. Persze családosok is szívesen jönnek a csónakázó tó környékére. Már önmagában a vízpart miatt is, de a számos, aktivitásra alkalmas eszköz is rengeteg családos utazót vonz.

Sárvári látnivalók: Csónakázó tó

Ja és ne feledjük a nemrég nyílt Bárka Gastro Bistrot se. Ahogy azt se, hogy a városi Gyógyvarázs Kerékpárút a tó mellett halad el. Vagyis például egy sárvári kerékpáros túra egyik állomása is lehet a csónakázó tó. Amihez bringát akár nálunk, a Tourinform Irodában is foglalhatsz. 

Végül még egy sárvári látnivaló. Ami igazából nem is látnivaló, hanem egy programtipp. Ha nyáron jössz Sárvárra, a Sárvári Kalandparkot is érdemes meglátogatni. Akár a gyerekekkel jössz, akár a pároddal vagy a barátokkal, feltétlenül nézzetek be ide. A parkban minden korosztály számára kínálnak élményeket. A bátrabbak a lombkorona szinten vezető kötélpályákon is végigmehetnek, de a van itt mászófal, és még aranyat is lehet mosni.

Szóval a sárvári kikapcs’ nem csak a fürdőzésről kell, hogy szóljon. Két wellness program közé iktasd be valamelyik népszerű látnivaló felfedezését is.

Kérdés, kérés esetén természetesen állunk a rendelkezésedre a Tourinform Irodában.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!